KVC Osta Meerbeke - Info
Logo Meerbeke

Clubinfo

Stamnummer: 7468

Clubkleuren: Geel/Blauw

Hoofdterrein Meerbeke: Halsesteenweg 9402 Meerbeke

Tel.: 054/33.46.88

Bestuur

De Doncker Dirk - Voorzitter
Du Mongh Luc - Penningmeester
Sterckx An - Gerechtigd correspondent
Van den Houte Marc - Sportief verantwoordelijke
Van Der Perre Koen - Jeugdvoorzitter
Saeys Kris - Jeugdcoördinator
De Sloover Gino - Bestuurslid
Goevaerts Karen - Bestuurslid - Verantwoordelijke reclame en kledij
De Sloover Karen - Bestuurslid

 

Geschiedenis Osta Meerbeke

In 1968 ontsproot Osta uit de toenmalige KWB en trad de eerste twee jaar aan in de Koninklijke Katholieke Sportfederatie van België en dit onder impuls van de toenmalige onderpastoor van Meerbeke, stichter Andre Goemaere.

Eerste Ploeg

De naam Osta is geen afkorting zoals velen denken; maar is een verklanking van het plaatselijke dialect “Haast u”. Toen de naam moest gekozen worden werd gedacht aan Sportkring of Exelsior en nog meer dergelijken en na veel gepalaver opperde de toenmalige ondervoorzitter “Hey mannen Ost a (spoed a) dan kunnen we nog een boompje kaarten; en het kindje was geboren en had een naam.

Het tweede jaar werd kampioen gespeeld en werd beslist om aan te sluiten bij de KBVB in 1970. De toch betere spelers uit de buurtploegen werden aangetrokken en na twee jaar werd ook in vierde provinciale kampioen gespeeld en werd er gedurende 15 jaar in derde gevoetbald.

In 1987 degradeerde Osta naar de laagste reeks , maar op drie jaar tijd werd er doorgestoten naar tweede Provinciale waar het steeds een hoofdrol speelde met in 1994 een finale voor promotie naar eerste provinciale. Er werd echter nipt verloren met 1-2 tegen KWIK Eine.

De jeugd van Osta floreerde ondertussen en Osta had een van de betere jeugdwerking uit de streek en menig jeugdspeler vond de weg naar nationaal voetbal als fanionspeler en dit zelfs tot in tweede klasse.

Menigmaal werden er kampioenen gevierd bij de jeugd en ook de Jeugdcup “Het Volk” en het “Oost Vlaamse kampioenschap” werden aan de lange lijst toegevoegd.

Ook een vrouwenploeg maakte haar opwachting , maar Osta werd ook bekend om zijn grootse Osta feesten met een pleiade aan vedetten en natuurlijk onze reuze tombola waar gedurende meer dan 20 jaar een auto werd verloot als eerste prijs. Je moet het maar doen als klein clubje.

De beginjaren 2000 waren succesrijk voor Osta met in 2004 een promotie naar 1ste provinciale waar we 2 jaar vertoefden.

Nadien volgde een zekere terugval met in het jaar 2010 een tuimelperte naar derde provinciale. Deze was echter van korte duur want het jaar nadien werd er weer kampioen gespeeld en sindsdien draait Osta weer mee aan de top in tweede provinciale met als bekroning in 2015 een eindrondeticket voor promotie naar de hoogste reeks maar Osta kon de kans niet benutten. Tot op vandaag speelt Osta Meerbeke nog steeds in tweede provinciale.

In 2020 werd Osta Meerbeke een koninklijke voetbalploeg wegens hun 50-jarig bestaan en namen ze de naam KVC Osta Meerbeke aan.

Barbo
Claes
Cofiac
Jaguar Land Rover Asse
Oud Wit Huis
SEM
Sermant
Walravens

Halsesteenweg

9402 Meerbeke

Tel. : 054/33.46.88

Gemaakt door Berlamo